fbpx
Blog Ecommerce

Retail Search de la Google pentru magazinele e-commerce

E-commerce-ul a crescut in ultimii ani cu o viteza care era greu de imaginat.

Tocmai de aceea toti proprietarii siteurilor de genul trebuie sa depuna tot efortul care le sta in putinta pentru a fi mereu la inaltime si a se ridica la standardele pe care le au clientii.

Pentru a le veni in ajutor, Google a lansat Retail Search, un tool care ii ajuta pe cumparatori sa gaseasca produsele relevante pentru cautarile lor.

Acesta vine insa si in ajutorul comerciantilor, care vor avea ocazia sa afiseze rezultate oe siteurile lor cu acuratetea Google.

Ce este Google Retail Search

Google retail search este un instrument pe care motorul de cautare il ofera afacerilor de e-commerce pentru ca acestea sa poata sa ofere o calitate ridicata atunci cand vine vorba despre cautarile pe care userii care ajung pe siteul lor le fac.

Acesta va ajuta afacerile sa imbunatateasca atat partea de cautari pe site, din care deriva si o mai buna experienta de cumparaturi.

De multi ani se vorbeste despre user experience si cat de importanta este aceasta pentru cumparatori. Daca au parte de una slaba, vor prefera sa mearga spre alt site si sa cumpere de acolo.

Daca insa experienta este una usoara si cu atentie la detalii, nu doar ca vor cumpara mai mult, ci te vor si recomanda celor apropiati si se vor si intoarce pe siteul tau cand vor avea nevoie de produsele pe care le comercializezi.

Google isi schimba mereu algoritmii tocmai pentru a putea sa ofere utilizatorilor o mai buna experienta de cautare si raspunsuri cat mai accurate.

Acest nou tool de la Google va ajuta chiar si cautarile foarte vagi sa dea rezultate bune.

Crearea de experiente bune

Scopul tau ca business owner trebuie sa fie acela de a crea experiente pe masura asteptarilor utilizatorilor care ajung pe siteul tau.

Google Retail Search iti va da posibilitatea sa customizezi experienta in asa fel incat userul sa aiba cea mai buna experienta cu cautarile pe siteul tau.

Tu ca vanzator vei putea sa aplici reguli pe care le doresti, cum ar fi: ce vad clientii, taguri pentru categorii de produse, filtre pentru diferite categorii etc.

Cateva dintre imbunatatirile pe care acest tool le aduce sunt:

  • o mai buna intelegere a ceea ce clientii isi doresc pentru a le putea afisa rezultate pe masura;

  • cautari semantice – potrivirea caracteristicilor produselor cu ceea ce clientii cauta;

  • rezultate optimizate in functie de interactiunea userilor cu siteul si produsele pentru a ajuta businessurile sa ajunga la targheturile stabilite;

  • securitate si privacy avansate: datorita setarilor pe care acest nou instrument le are poti fi sigur ca datele tale vor vi trimise intr-un mod mult mai relevant catre utilizatorii care ajung pe site.

Retail Search este instrumentul cel mai nou lansat din suita  Google Cloud Product Discovery Solutions, care se ocupa de experienta clientilor cu cautarile online si a businessurilor deopotriva.

Folosindu-se de machine learning acesta va aduce un plus siteurilor si afacerilor din e-commerce datorita posibilitatii de a crea o experienta mult mai buna pentru clienti.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net